Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τα Τέσσερα Σημεία Υπεροχής



Πολλοί κορυφαίοι ηγέτες MLM λένε συχνά, «Αν γίνετε καλύτεροι, θα μπορέσετε πιο εύκολα να χτίσετε μία μεγαλύτερη επιχείρηση και να ζήσετε μία μοναδική ζωή…» Αυτό αληθεύει…και…υπάρχουν τέσσερεις ιδιαίτερα αποτελεσματικές αρχές (ή σημεία υπεροχής), τα οποία, από τη στιγμή που θα τα κατανοήσετε – και θα ξεκινήσετε να τα εφαρμόζετε με συνέπεια – έχουν τη δύναμη να βελτιώσουν μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο χτίζετε την MLM επιχείρησή σας, ίσως ακόμη και τον τρόπο που ζείτε τη ζωή σας!
Τα Τέσσερα Σημεία Υπεροχής είναι: η Συνειδητοποίηση, η λέξη "ακόμη," η Γνώση του Πλούτου, και η  Λήψη Αποφάσεων!
1) Συνειδητοποίηση. Η συνειδητοποίηση είναι η αρχή της αλλαγής. Και μπορείτε να αλλάξετε μόνο ό,τι είστε πρόθυμοι να αναγνωρίσετε. Ένας βασικός λόγος που πρέπει να ασχοληθείτε ενεργά με το πρόγραμμα της προσωπικής σας ανάπτυξης! Επειδή, όταν γίνετε καλύτεροι – σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σας – τότε όντως τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.
2) Ακόμη. Αν καταγράφαμε τον εσωτερικό σας διάλογο (εκείνη τη φωνούλα που ακούτε μέσα στο κεφάλι σας), πιθανότατα θα διαπιστώναμε ότι μιλάτε στον εαυτό σας, κάνοντας τις γνωστές μονόπλευρες συζητήσεις, με τον εκπληκτικό ρυθμό των 12.000 λέξεων την ώρα – κι αυτό, όλη την ημέρα. Και, δυστυχώς, οι περισσότερες ενδόμυχες συζητήσεις δεν είναι καθόλου θετικές.
Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος να μετατρέψετε μία ενδεχομένως αυτοϋπονομευτική φράση όπως, "Αυτό δε φέρνει αποτελέσματα!" σε θετική; Προσθέτοντας τη λέξη "ακόμη" στο τέλος όλων αυτών των αποθαρρυντικών σκέψεων.
"Αυτό δε φέρνει αποτελέσματα!" γίνεται "Αυτό δε φέρνει αποτελέσματα, ακόμη!"
"Δεν κερδίζω αρκετά χρήματα!" γίνεται "Δεν κερδίζω αρκετά χρήματα, ακόμη!"
"Η επιχείρησή μου δεν μεγαλώνει αρκετά γρήγορα!" γίνεται "Η επιχείρησή μου δεν μεγαλώνει αρκετά γρήγορα, ακόμη!"
Γι’ αυτό λοιπόν, την επόμενη φορά που θα πιάσετε τον εαυτό σας να ενδίδει σε αρνητικό εσωτερικό διάλογο, δοκιμάστε να προσθέσετε τη λέξη "ακόμη!" στο τέλος αυτών των όχι και τόσο θετικών προτάσεων. Και, όσο περισσότερο συνειδητοποιείτε τι πράγματι σκέπτεστε, αρχίστε να βελτιώνετε τον τρόπο που μιλάτε στον εαυτό σας : διατυπώνετε μόνο αυτό που πράγματι επιθυμείτε - και εστιάστε σε αυτό.
3) Πλούτος. Οι άνθρωποι μπορούν να διαχειριστούν τον πλούτο σε άμεση συνάρτηση με τη γνώση τους για τον πλούτο.
Γιατί οι περισσότεροι νικητές λαχείων χάνουν τα εκατομμύριά τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Επειδή τα χρήματα ήρθανπρώτα. Γιατί τόσοι επιχειρηματίες που έχασαν τα πάντα (ο Walt Disney πτώχευσε πολλές φορές πριν χτίσει τη Disneyland) φαίνονται να τα ξανακερδίζουν όλα τόσο γρήγορα; Επειδή η γνώση ήρθε πρώτη.
Για το λόγο αυτό, όταν είναι να αποκτήσετε, και στη συνέχεια να διατηρήσετε, τα χρήματά σας – πρώτη πρέπει να έρχεται η γνώση σας για τον πλούτο! Ένας ακόμη λόγος να ασχοληθείτε με την προσωπική σας ανάπτυξη.
4) Λήψη Αποφάσεων. Υπάρχουν δύο πολύ διαφορετικοί τρόποι βάσει των οποίων οι άνθρωποι λαμβάνουν τις αποφάσεις τους: 1) ο επιτυχημένος τρόπος και 2) ο ανεπιτυχής τρόπος.
Ο επιτυχημένος τρόπος να λάβετε μία απόφαση : 1) μάθετε τα γεγονότα, 2) λάβετε την απόφασή σας, μόλις αποκτήσετε τις πληροφορίες και στη συνέχεια 3) επιμείνετε στην πορεία σας έως ότου επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Από την άλλη πλευρά, ο ανεπιτυχής τρόπος να λάβετε μία απόφαση : 1) να λάβετε την απόφαση χωρίς να γνωρίζετε τα γεγονότα, 2) να βασίσετε την απόφασή σας σε όσα ήδη γνωρίζετε και στη συνέχεια 3) να έχετε δεύτερες σκέψεις κατόπιν εορτής σχετικά με την όποια απόφαση λάβατε, ανάλογα με το αν θα σας φανεί σωστή ή εσφαλμένη.
Γι’ αυτό λοιπόν, αν θέλετε να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
1.           Μάθετε τα γεγονότα. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τα πάντα, ωστόσο θα πρέπει να μπορείτε να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις 1)Νιώθω ότι είναι η σωστή; 2) Είναι καλή για εμένα; 3)Είναι καλή για τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μου;
2.     Λάβετε την απόφασή σας μόλις έχετε μία εικόνα των απαραίτητων πληροφοριών (επειδή η καλύτερη στιγμή να αποφασίσετε είναι όταν βλέπετε τα γεγονότα καθαρά στο μυαλό σας), Θέτοντας στον εαυτό σας την ακόλουθη ερώτηση : "Το άτομο, που θέλω να γίνω, θα έκανε αυτό που ετοιμάζομαι να κάνω;"
3.              Επιμείνετε στην πορεία σας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι παίρνουν τις αποφάσεις τους γρήγορα, και αλλάζουν γνώμη αργά – ίσως και ποτέ. Οι μη επιτυχημένοι άνθρωποι παίρνουν τις αποφάσεις τους αργά και αλλάζουν γνώμη γρήγορα (και συχνά).
4.               Επικεντρωθείτε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν  σκοπεύετε να έχετε δεύτερες σκέψεις σχετικά με την απόφασή σας, κάντε το πριν τη λάβετε, όχι μετά. Κατόπιν, αφού έχετε λάβει την απόφασή σας, επικεντρωθείτε μόνο σε αυτό που επιθυμείτε πραγματικά...

Αν χρησιμοποιήσετε Τα Τέσσερα Σημεία Υπεροχής ως οδηγός σας, θα βγείτε κερδισμένοι!
Με τις καλύτερες ευχές,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου